США та Україна провели спільні навчання в Чорному морі

Читать на русском
29 вересня в Чорному морі корабельний-катерна група Військово-морських сил Збройних сил України провела спільні навчання типу PASSEX із американським есмінцем Roosevelt.
facebook.com/navy.mil.gov.ua

29 вересня в Чорному морі корабельний-катерна група Військово-морських сил Збройних сил України провела спільні навчання типу PASSEX з американським есмінцем Roosevelt. Вони відпрацювали низку завдань щодо підвищення взаємосумісності за стандартами НАТО.

Про це повідомляє пресслужба командування ВМС.

За інформацією відомства, корабельно-катерною групою на переході морем було відпрацьовано тактичне маневрування, тренування по зв'язку, протиповітряній обороні, відбиття ударів противника тощо. У відомстві зазначають, що ВМС й надалі розширюватиме співпрацю у військовій сфері з США.

Командувач Військово-Морських Сил ЗС України контрадмірал Олексій Неіжпапа заявив, що тренування з військовими кораблями США - це досвід, який дозволяє удосконалювати сумісність, щоб бути готовими разом стати на захист безпеки, стабільності та миру в Чорноморському регіоні.

«Тренування типу PASSEX є чудовою нагодою для вдосконалення майстерності, морського вишколу та обміну досвідом між екіпажами кораблів двох держав», - сказав він.

Раніше країни ЄС почали спільні навчання з кібербезпеки.

Також нагадаємо, в Херсонській області під час навчань загорівся військовий полігон.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: