Країни ЄС розпочали спільні навчання з кібербезпеки

Читать на русском
Головною метою тренувань є відпрацювання взаємодії в рамках нової Комунікаційної мережі організацій з протидії кібернетичним кризам (CyCLONe).
freepik.com

Сьогодні, 29 вересня, країни ЄС, Агентство ЄС з кібербезпеки (ENISA) і Єврокомісія почали спільні навчання з кібербезпеки. Головною метою тренувань є відпрацювання взаємодії в рамках нової Комунікаційної мережі організацій з протидії кібернетичним кризам (CyCLONe).

Така інформація оприлюднена на сайті Європейської Комісії.

Єврокомісар з питань внутрішнього ринку Террі Бретон заявив, що кібербезпека є спільною відповідальністю і тому країни ЄС спільно розробляють і виконують плани швидкої відповіді на випадок масштабних кібернетичних інцидентів.

«Нова комунікаційна мережа організацій з протидії кібернетичним криз є результатом відмінного співробітництва між країнами ЄС та європейськими інститутами в зусиллях щодо кібернетичного захисту наших мереж і критично важливих систем», - сказав він.

Головним завданням спільного тренування є відпрацювання оперативних процедур і випробування стійкості європейських кібернетичних систем. В умовах кібернетичної кризи національні органи кібернетичного захисту мають бути здатними швидко схвалювати рішення на всіх рівнях і координувати їх один з одним.

Відзначається, що нова мережа CyCLONe (Cyber ​​Crisis Liaison Organisation Network) дозволить усунути «слабкі місця» в системі такої взаємодії.

Раніше Рада ЄС продовжила режим контрсанкцій ще на рік.

Також нагадаємо, «кібер-партизани» зламали сайт академії МВС Білорусі.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: