Зеленський назвав вчення Rapid Trident важливим кроком на шляху до НАТО

Читать на русском
Військові навчання Rapid Trident у Львівській області є важливим кроком до євроатлантичної інтеграції України.
president.gov.ua

Президент України Володимир Зеленський в ході візиту до Львівської області взяв участь у відкритті військових навчань Rapid Trident-2020.

Про це повідомляє пресслужба ОПУ у четвер, 17 вересня.

Україна готується до навчань «Кавказ-2020» - ЗеленськийУкраїнська влада готується до проведення масштабних російських військових навчань Кавказ-2020.

Виступаючи в Міжнародному центі миротворчості та безпеки, президент назвав своїми пріоритетами повернення територій України і сильну армію. При цьому Зеленський нагадав, що інтеграція до НАТО є стратегічною метою України.

«На мою думку, вчення Rapid Trident-2020 - це не тільки черговий етап вдосконалення військової майстерності, це важливий крок до євроатлантичної інтеграції нашої держави. Ці важливі вчення посилять оперативні можливості наших військ, поліпшать сумісність з підрозділами і штабами Збройних сил України, США та інших членів і партнерів НАТО», - заявив президент.

Він зазначив: щоб отримати запрошення і приєднатися до Плану дій щодо членства в НАТО, Україна повинна активізувати реформи.

Президент також висловив упевненість, що українські військові передадуть міжнародним колегам унікальний бойовий досвід, набутий ними з початку війни в 2014 році, а крім цього вчення зроблять відносини між військовими країн-учасниць ще міцнішими і дружними.

Як відомо, в навчаннях Rapid Trident-2020 у Львівській області візьмуть участь близько 4 тисяч військових з 10 країн. Вони триватимуть до 25 вересня.

Нагадаємо, днями Зеленський затвердив стратегію з нацбезпеки, згідно з якою членство в НАТО є стратегічним курсом України.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: