Соколову та Бутусова викликають на допит в ДБР

Читать на русском
Журналістів Яніну Соколову та Юрія Бутусова викликали на допит до ДБР у справі щодо ймовірного зриву спецоперації із затримання найманців ПВК Вагнера.
Фото: УНІАН

Українських журналістів Яніну Соколову та Юрія Бутусова викликали на допит до Державного бюро розслідувань у справі щодо ймовірного зриву спецоперації із затримання найманців ПВК Вагнера.

Про це вони повідомили у Facebook.

Соколова заявила, що правоохоронці нині шукають не того високопосадовця, який зірвав спецоперацію, а людей, які оприлюднили про це «секретну інформацію».

Свій допис вона проілюструвала фотокопією повістки про виклик. У цьому документі зазначається, що її викликають у якості свідка для участі в допиті у кримінальному правопорушенні за ознаками кримінального порушення, передбаченого частиною другою, статті 328 ККУ, за фактом можливого розголошення відомостей, що становлять державну таємницю та спричинило тяжкі наслідки.

Таку ж повістку від бюро отримав і головний редактор видання «Цензор.нет» Юрій Бутусов.

«Судячи з усього, мета – дати оцінку матеріалам із кримінальної справи щодо «вагнерівців», які оприлюднили народні депутати та Яніна Соколова. Звісно я скажу усі ключові факти, щоб у справі опинилися усі реальні учасники і свідки наради в ОП напередодні провалу операції, щоб дали свідчення всі - включаючи президента Володимира Зеленського, главу ОП Андрія Єрмака, начальника комітету з розвідки Руслана Демченка, заступника голови ОП Романа Машовця, начальника ГУР МО Василя Бурбу, першого заступника голови СБУ Руслана Баранецького, секретаря президента Марію Левченко. Думаю, це допоможе якнайшвидшому створенню Тимчасової слідчої комісії ВР», - написав Бутусов.

Журналіст також зазначив, що «виходить парадокс - провал операції є, а розслідують не провал, а витік документів після провалу».

«Витік документів - злочин, а провал операції - поки ні», - підкреслив Бутусов.

Нагадаємо, ДБР розслідує зрив операції українських спецслужб по затриманню «вагнерівців», яких схопили співробітники білоруського КДБ.

Генеральна прокурорка Ірина Венедіктова розповіла, що правоохоронці відкрили одразу три кримінальних провадження за фактом зриву спецоперації та можливої державної зради.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: