ДБР розслідуватиме зрив операції по затриманню «вагнерівців»

Читать на русском
ДБР відкрило декілька кримінальних проваджень через зрив можливої операції українських спецслужб по затриманню найманців ПВК Вагнера.
Фото з відкритих джерел

Державне бюро розслідувань порушило декілька кримінальних проваджень через зрив можливої спецоперації українських спецслужб по виявленню та затриманню найманців приватної військової компанії Вагнера.

Про це повідомила генеральна прокурорка України Ірина Венедіктова в інтерв’ю журналісту Савіку Шустеру.

Розслідування «злиття» спецоперації щодо «вагнерівців»: чи була державна зрадаСкандал навколо можливого злиття відомостей спецслужби повинен розглянути комітет парламенту, вважає експерт.

Венедіктова пояснила, що справу в ДБР було відкрито одразу після того, як інформація про можливий зрив операції потрапила у ЗМІ.

«Слідство ведеться... І вже, наскільки я знаю, не одне кримінальне провадження, насправді», - підкреслила генпрокурорка.

Також вона додала, що наразі органи досудового слідства планують провести допит усіх тих, хто поширював інформацію про можливий зрив та причетність до цього посадовців з Офісу президента.

Зокрема, Венедіктова уточнила, що інформацію слідству повинні надати ексголова Офісу Президента Андрій Богдан та колишній генпрокурор Юрій Луценко.

Нагадаємо, ДБР викликало Андрія Богдана на допит.

Раніше на допит в ДБР викликали також народного депутата Гео Лероса.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: