САП передала до поліції справу про реконструкцію аеропорту «Черкаси»

Читать на русском
Антикорупційні органи правопорядку не виявили в діях посадовців Черкаської облдержадміністрації порушень, підслідних їм.

Спеціалізована антикорупційна прокуратура передала до Національної поліції кримінальне провадження за фактом можливого замаху на розтрату коштів під час реконструкції комунального підприємства «Аеропорт Черкаси Черкаської обласної ради».

Про це йдеться в рішенні Придніпровського районного суду міста Черкаси, повідомляє «Слово і діло».

Як вказується в ухвалі, детективи НАБУ порушили кримінальне провадження за фактом замаху на розтрату майна при капітальному ремонті штучної злітно-посадкової смуги КП «Аеропорт Черкаси ЧОР» шляхом зловживання своїм службовим становищем службовими особами Черкаської обласної державної адміністрації за пособництва інших осіб. Проте під час слідства детективами не встановлено в діях службовців Черкаської ОДА ознак кримінальних правопорушень, підслідних НАБУ.

Водночас слідством нібито встановлено, що в діях службових осіб підрядника TOB «Ростдорстрой», проектанта - ТОВ «Рестал», технічного нагляду ПП «Віталіна-Райс» та інших службових осіб при здійсненні капітального ремонту штучної злітно-посадкової смуги КП «Аеропорт Черкаси ЧОР» можуть вбачатись ознаки кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 15, ч. 5 ст. 191 КК України, а також ознаки інших кримінальних правопорушень, які не підслідні НАБУ. Тому САП передала вказану справу до Слідчого управління Головного управління Нацполіції в Черкаській області.

У межах цієї справи проведено низку слідчих дій, у тому числі обшуки в колишнього директора Департаменту містобудування, архітектури, будівництва та житлово-комунального господарства Черкаської ОДА та в приміщенні самого департаменту; двох фактичних керівників ТОВ «Рестал»; колишнього голови Черкаської ОДА, його заступника та у приміщенні самої адміністрації та бенефіціарів ТОВ «Ростдорстрой». Але завершити слідство у справі наразі не є можливим, тому слідчий поліції просив його продовжити. Вивчивши клопотання, суддя продовжив строк слідства у справі до 18 грудня.

Нагадаємо, НАБУ розслідує продаж землі під «Чорноморською Рів'єрою» на Одещині. Також відомство розслідує купівлю поліцією вибухотехнічних костюмів.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: