НАБУ розслідуватиме можливі злочини екскерівника «Хмельницькобленерго»

Читать на русском
Антикорупційний суд задовольнив скаргу заявника на бездіяльність Національного бюро щодо внесення відомостей до ЄРДР.

Вищий антикорупційний суд зобов'язав Національне антикорупційне бюро порушити кримінальне провадження за фактами можливого вчинення правопорушень колишнім виконувачем обов'язків генерального директора ПАТ «Хмельницькобленерго».

Таке рішення 18 червня ухвалив слідчий суддя ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

Як вказується в рішенні, заявник подав до НАБУ документ про можливе вчинення колишнім в.о. гендиректора «Хмельницькобленерго», а також окремими посадовими особами Управління адміністративних послуг Хмельницької міської ради, кримінальних правопорушень, передбачених ч. 5 ст. 191, ч. 1 ст. 255, ч. 3, ч. 4 ст. 358, ч. 2 ст. 364 КК України. На його думку, вказані дії завдали майнову шкоду «Хмельницькобленерго» в особливо великих розмірах на загальну суму понад 17 мільйонів гривень.

Однак НАБУ так і не відкрило справу за заявою. Тому заявник подав скаргу не бездіяльність відомства і просив суд зобов'язати НАБУ порушити провадження. ВАКС скаргу задовольнив і зобов'язав НАБУ розслідувати ці факти.

Нагадаємо, ВАКС зобов'язав НАБУ порушити справу стосовно генеральної прокурорки Ірини Венедіктової. Також суд зобов'язав Бюро порушити справу щодо ремонту в аеропорту «Запоріжжя». Раніше суддя зобов'язав детективів порушити дві справи стосовно посадовців Дніпра.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: