НАБУ розслідуватиме можливі злочини керівництва Держрибагентства

Читать на русском
Антикорупційний суд задовольнив скаргу заявника не бездіяльність Національного бюро щодо невнесення відомостей до ЄРДР.
Державне агентство рибного господарства

Вищий антикорупційний суд зобов'язав Національне антикорупційне бюро порушити кримінальне провадження стосовно керівництва Державного агентства рибного господарства України.

Таке рішення 28 травня ухвалив слідчий суддя ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

Як вказується, скаржник звернувся до НАБУ із заявою про вчинення кримінального правопорушення головою Держрибагентства, колишнім керівником агенства у 2015-2017 роках та іншими посадовими особами відомства в період 2015-2018 років. На думку заявника, ці особи могли зловживати своїм службовим становищем та розтрати бюджетні кошти, що завдало матеріальну шкоду державі в особливо великих розмірах. Ідеться про кримінальні правопорушення, передбачені частиною 2 статті 364 і ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України (КК України).

Але НАБУ не внесло протягом 24 годин з моменти одержання заяви відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань, тому заявник подав скаргу до суду. Вивчивши її, суддя скаргу задовольнила і зобов'язала НАБУ порушити справу.

Нагадаємо, ВАКС зобов'язав НАБУ порушити справу стосовно генеральної прокурорки Ірину Венедіктової. Також суд зобов'язав НАБУ порушити справу щодо ремонту в аеропорту «Запоріжжя». Раніше Національне бюро зобов'язали порушити дві справи стосовно посадовців Дніпра.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: