У МЗС пояснили ситуацію щодо безвізу з Євросоюзом

Читать на русском
Заяви окремих європолітиків щодо безвізового режиму з Україною не є офіційною позицією Євросоюзу.  Сьогодні немає підстав для можливого перегляду безвізу з боку ЄС.

Заяви окремих європолітиків щодо безвізового режиму з Україною не є офіційною позицією Євросоюзу.

Про це заявила перший заступник міністра закордонних справ України Еміне Джапарова в коментарі радіо Голос Америки.

Застереження ЄС: чи можуть скасувати безвіз для українцівВ ЄС попередньо попереджають Україну через те, що немає довіри до правової системи, але якщо конкурс на голову САП буде непрозорим, безвіз опиниться під загрозою, вважає експерт.

«Україна не отримувала від представників Європейського Союзу на офіційному рівні інформацію про перегляд безвізової політики по відношенню до України. Певні заяви, які можуть звучати - це заяви політичних фігур», - сказала вона.

На думку Джапарової, сьогодні немає підстав для можливого перегляду безвізу з боку ЄС.

«Останні шість років ЄС чимало інвестував як в економіку, так і в систему верховенства права в Україні. Київ, у свою чергу, завжди прислухається до думки міжнародних партнерів», - заявила вона.

Нагадаємо, 17 вересня Рада затвердила членів комісії в конкурсі на посади в САП. Після цього євродепутат і член комітету ЄП у закордонних справах Віола фон Крамон заявила, що безвізовий режим з ЄС і транш в 1,5 млрд євро можуть бути скасовані через спроби української влади поставити «свого» керівника САП.

Раніше прем'єр-міністр Денис Шмигаль повідомив, що загрози безвізовому режиму України з Євросоюзом через конкурс на посаду керівника САП зараз немає.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: