У МЗС України прокоментували ситуацію з хасидами

Читать на русском
Кризова ситуація була створена не на всій українсько-білоруському кордоні, а тільки в пункті пропуску Нові Яриловичі.

Кризова ситуація була створена не на всій українсько-білоруському кордоні, а тільки в пункті пропуску Нові Яриловичі.

Про це заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба під час пресконференції в четвер, 17 вересня, пише пресслужба відомства.

«По-перше, є законодавство України, яке всі мають поважати, незалежно від громадянства, віросповідання або приналежності до тієї чи іншої культурної течії. Друге - дійсно, була створена кризова ситуація, але не на всьому українсько-білоруському кордоні, а тільки в пункті Нові Ярловічі», - сказав міністр.

За його словами, якщо дивитися на всі пункти пропуску між двома країнами, ні в жодному іншому такої кризової ситуації не було.

«Більш того, деякі іноземні громадяни прибували на кордон, бачили, що не можуть в'їхати в Україну, розверталися і їхали назад, все було спокійно і цивілізовано. З білоруською стороною ми вчора комунікували з цього приводу і чітко представили їм ту позицію, яку я щойно озвучив», - зазначив Кулеба.

Від також повідомив, що з Ізраїлем МЗС України теж знаходиться на зв'язку, щоб «мінімізувати будь-які непорозуміння з цього питання».

Нагадаємо, в цьому році Україна обмежила приїзд хасидів на святкування Рош ха-Шана через коронавірус. Очікується, що паломників буде майже в десять разів менше, ніж торік.

16 вересня Україна закрила пункт пропуску «Нові Яриловичі» на кордоні з Білоруссю через наплив хасидів.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: