В ЄС занепокоєні подіями навколо антикорупційних органів в Україні

Читать на русском
Євросоюз стурбований подіями навколо антикорупційних органів в Україні. У Брюсселі наголошують на правовій, конституційній ясності навколо НАБУ.
wikimedia

Євросоюз стурбований подіями навколо антикорупційних органів в Україні. У Брюсселі наголошують на правовій, конституційній ясності навколо НАБУ, «яка має бути відновлена ​​дуже швидко».

Про це в інтерв'ю РБК-Україна розповів посол Європейського союзу в Україні Матті Маасікас.

«Ми стурбовані деякими подіями навколо антикорупційної архітектури. В ЄС часто цитують слова Жана Монне, одного з батьків-засновників ЄС: «Нічого неможливо без людей, ніщо не міцно без інституцій». Антикорупційні інституції були створені за час після Революції Гідності. Це робилося не для показухи. Потрібно вірити в них, і, звичайно, бути терплячими. Побудова інституцій не відбувається за день», - сказав він.

Від вимагання до зливу інформації: що не поділили Ситник і ХолодницькийУ дисциплінарній скарзі директора Антикорупційного бюро викладені факти можливих зловживань Назара Холодницького у восьми кримінальних справах.

Маасікас підкреслив, що ЄС не коментує рішення Конституційного суду щодо НАБУ.

«Але ми хочемо зробити акцент на правовій, конституційній ясності навколо НАБУ, яка повинна бути відновлена ​​дуже швидко. Це має бути пріоритетом для влади», - сказав він.

Посол ЄС відзначив, що в загальному і цілому антикорупційні інституції в Україні працюють.

«Ми вже бачили перші вироки від антикорупційного суду. І вкрай необхідно бачити підтримку від влади цим інституціям», - сказав він.

Водночас Маасікас підкреслив, що є члени парламенту, які, як видається, просто ненавидять всю цю антикорупційну архітектуру.

Як раніше повідомлялося, Україна ризикує втратити безвізовий режим з Євросоюзом і півторамільярдний транш допомоги, оскільки парламент просуває в комісію для відбору голови САП кандидатів без досвіду.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: