Зеленський підписав закон про посилення відповідальності за викрадення автомобіля

Читать на русском
За крадіжку транспортного засобу, здійснену організованою групою або пов'язану з насильством, зловмисникові загрожує від восьми до 12 років з конфіскацією майна або без такої.
фото ОПУ

Президент України Володимир Зеленський підписав закон «Про внесення змін до статті 289 Кримінального кодексу України щодо протидії незаконному заволодінню транспортним засобом». Згідно з документом, за викрадення автомобіля каратимуть позбавленням волі.

Про це повідомляє пресслужба Офісу президента.

Рік і чотири місяці роботи ОПУ: як команда Зеленського виконує обіцянкиКерівники Офісу президента за місяць виконали дві обіцянки і дали ще дві нових, провалених немає.

Згідно зі змінами, за незаконне заволодіння транспортним засобом більше не передбачено покарання у вигляді штрафу - такі дії караються обмеженням волі на строк від трьох до п'яти років або позбавленням волі на той самий строк.

У разі якщо викрадення авто здійснили за допомогою «електронних пристроїв для втручання в роботу технічних засобів охорони» або якщо вартість авто становить від ста до двохсот п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 105 100 до 262 750 гривень), порушнику загрожує позбавлення волі на строк від п'яти до восьми років із конфіскацією майна або без такої.

За крадіжку транспортного засобу, здійснену організованою групою або пов'язану з насильством, зловмисникові загрожує від восьми до 12 років з конфіскацією майна або без такої.

Нагадаємо, 3 вересня за даний законопроект проголосувала Верховна рада.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: