Зеленський підписав закон, що дозволяє отримати 1,2 млрд євро від ЄС

Читать на русском
Президент Володимир Зеленський підписав закон про ратифікацію Меморандуму і Кредитної угоди між Україною і ЄС про 1,2 млрд євро макрофінансової допомоги.
president.gov.ua

Президент Володимир Зеленський підписав закон про ратифікацію Меморандуму і Кредитної угоди між Україною і Євросоюзом про отримання 1,2 млрд євро макрофінансової допомоги.

Про це повідомляє на пресслужба ОПУ в понеділок, 14 вересня.

У Мінфіні підтвердили попередні терміни щодо траншу МВФУкраїна розраховує отримати всі заплановані транші від Міжнародного валютного фонду до кінця 2020 року.

ВР ухвалила закон про ратифікацію даної угоди 25 серпня.

«Реалізація положень меморандуму і зазначеної угоди дасть можливість залучити додатковий кредитний ресурс Євросоюзу, який буде направлений на підтримку макроекономічної стабільності, платіжного балансу та реалізації реформ в нашій державі. Виплата коштів буде здійснюватися двома траншами по 600 млн євро кожен», - повідомили в ОПУ.

Меморандум визначає загальні передумови для виділення коштів, а також визначає заходи в рамках реалізації реформ, необхідних для отримання другого траншу допомоги ЄС.

Заходи стосуються медичних закупівель, податкової та митної реформ, функціонування судової системи, державного управління, корпоративного управління для державних підприємств, функціонування ринку газу.

В ОПУ нагадали, що Меморандум і Кредитну угоду Україна і ЄС уклали 23 липня цього року в Брюсселі.

Нагадаємо, за закон про ратифікацію Меморандуму і Кредитної угоди про отримання «винятковою» макрофінансової допомоги від ЄС у розмірі 1,2 млрд євро 25 серпня проголосували 248 нардепів Ради.

Крім того, ВР затвердила угоди з ЄІБ на 500 млн євро.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: