В Україні посилили відповідальність за викрадення авто

Читать на русском
ВР у другому читанні ухвалила закон номер 3301, за яким відповідальність за викрадення авто посилюється. Тепер за викрадення автомобілю злочинцю загрожує від 3 до 5 років обмеження чи позбалення волі без застосування штрафу.
versii.if.ua

Рада 3 вересня в другому читанні ухвалила закон №3301, який посилює відповідальність за крадіжку авто. Про це повідомляє пресслужба парламенту.

Закон підтримали 309 депутатів при мінімумі в 226 голосів.

Закон вносить зміни до статей 289 (Незаконне заволодіння транспортним засобом), 290 (Знищення, підробка або заміна номерів вузлів та агрегатів транспортного засобу) КК України та статті 250 (Проведення негласної слідчої (розшукової) дії до постановлення ухвали слідчого судді) Кримінального процесуального кодексу України.

Тепер за крадіжку автомобіля злочинцю загрожує від 3 до 5 років обмеження або позбавлення волі без застосування штрафу. За ті ж дії, але організованою групою або з вчиненням насильства – від 8 до 12 років із конфіскацією майна чи без.

Тяжкість злочину тепер встановлюватиметься з огляду на вартість автомобіля, а не на вартість пошкоджень. За перебивання номерів кузовів передбачено до 5 років ув’язнення. Відповідальність за організацію роботи «чорних СТО» становить до 5 років чи до 7, якщо злочин скоїла організована група.

«Ухвалення цього закону забезпечить належну, повну відповідальність за вчинення відповідних діянь та усунення недоліків КК України, які дозволяють уникнути суворої кримінальної відповідальності за повторне викрадання транспортного засобу чи викрадання у великих масштабах. Як наслідок, закон сприятиме ефективному захисту прав власників транспортних засобів, забезпечить більш дієвий захист відповідних майнових прав громадян», – сказано в пояснювальній записці.

Раніше була інформація, що в Україні хочуть посилити відповідальність за викрадення авто.

Крім того, в Україні змінилися правила видачі водійських прав.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: