Зеленський підписав указ про запобігання домашньому насильству

Читать на русском
Президент України Володимир Зеленський підписав указ про невідкладні заходи щодо запобігання та протидії домашньому насильству.
president.gov.ua

Президент України Володимир Зеленський підписав указ про невідкладні заходи щодо запобігання та протидії домашньому насильству, насильства за ознакою статі, захисту прав осіб, які постраждали від такого насильства.

Як повідомляє пресслужба ОПУ в Facebook, документ Зеленський підписав 21 вересня на зустрічі з представниками громадських і міжнародних організацій, присвяченій питанням реалізації державної політики з протидії та запобігання домашньому насильству.

Компенсація шкоди жертвам насильства: чи потрібен новий правовий механізмУ чинному законодавстві вже існують механізми компенсації матеріальної шкоди, тому варто звернути увагу на питання дотримання стандартів практики ЄСПЛ.

«Проєкт указу, який зараз лежить переді мною, спрямований на системний розвиток мережі реагування на насильство. Він втілює базові принципи захисту прав і інтересів потерпілих. Я у вашій присутності хочу підписати цей указ», - сказав Зеленський і підписав указ.

Він зазначив, що за дотриманням норм указу має стежити як центральна, так і місцева влада.

«Я з підписанням цього указу хочу підкреслити особисту відповідальність прем'єр-міністра, уряду України і всіх керівників на місцях. Потрібні механізми реалізації ухваленого законодавства. Питання запобігання та протидії насильства є одним з індикаторів цілей сталого розвитку», - додав президент.

Нагадаємо, в Україні жертвам насильства виплачуватимуть компенсацію.

А в поліції повідомляли, скільки справ порушено за фактом домашнього насильства за пів року.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: