У Білорусі за добу затримали майже 450 учасників протестів

Читать на русском
У Білорусі в неділю, 20 вересня, силовики затримали 442 учасників акцій протесту. Всього в акціях взяли участь більше 20 тисяч людей.
Фото - «Наша ніва»

У Білорусі у неділю, 20 вересня, силовики затримали 442 учасників акцій протесту. Всього в акціях взяли участь більше 20 тисяч людей.

Про це повідомили в прес-службі Міністерства внутрішніх справ Білорусі.

Протести в Білорусі: силовики знову стріляли в повітря і застосували газУ Бресті під час акції протесту міліціонери зробили попереджувальний постріл в повітря. Також силовики розпорошили перед протестуючими сльозогінний газ.

Вчора зафіксували 24 протестні акції в різних населених пунктах країни. Наймасштабніші акції пройшли в Мінську, в них брали участь близько 18 тисяч.

«Загалом вчора за порушення законодавства про масові заходи затримано 442 громадянина (з них у Мінську - 266). До розгляду в суді справ щодо адміністративних правопорушень в місця тримання затриманих доставлені 330 осіб», - повідомили в МВС.

Затримання були зафіксовані в Мінську, Гродно, Гомелі, Бресті та Могилеві. Серед затриманих член координаційної ради опозиції Білорусі Олег Мойсея, який на президентських виборах був довіреною особою екс-кандидата Світлани Тіхановської.

Нагадаємо, у Білорусі вже 43 дні тривають протести.

14 серпня ЦВК Білорусі оголосила офіційні результати виборів президента, згідно з якими Лукашенко набрав 80,1% голосів, тоді як Світлана Тихановська - 10,1%.

Опозиція та громадськість не визнали результати ЦВК.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: