Протести в Білорусі: силовики знову стріляли в повітря і застосували газ

Читать на русском

У Бресті під час акції протесту міліціонери зробили попереджувальний постріл в повітря. Також силовики розпорошили перед протестуючими сльозогінний газ.
фото tut.by

У білоруському Бресті під час акції протесту міліціонери зробили попереджувальний постріл в повітря. Також силовики розпорошили перед протестуючими сльозогінний газ.

Про це повідомляє TUT.BY в Telegram-канал.

Портал виклав відео, на якому люди в чорній уніформі біжать до громадян. Міліціонери починають хапати мітингувальників, а учасники акції розбігатися. Після цього на відео чути звук, схожий на постріл.

У МВС Білорусі підтвердили, що в Бресті силовики зробили попереджувальний постріл з карабіну, щоб запобігти нападу на них. Прессекретар відомства уточнила, що це був світло-шумовий патрон.

Також в соцмережі з'явилося відео, на якому в Бресті бійці ОМОНу, підійшовши близько до мітингувальників, бризкають їм в обличчя сльозогінний газ. Після цього протестуючих затримують.

Як повідомлялося, 20 вересня в столиці Білорусі Мінську, а також інших містах країни проходить вже традиційна акція «Марш справедливості». Силовики знову почали затримувати протестувальників.

При цьому тиждень тому в Білорусі силовики вже стріляли в повітря на акції протесту. Також мітингувальників розганяли за допомогою водомету.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: