Підраховано, скільки справ порушили за фактом домашнього насильства за пів року

Читать на русском
За словами заступника голови Нацполіції Олександра Фацевича, громадяни стали менше приховувати такі факти та частіше звертатися за допомогою до правоохоронців.
brovary.net.ua

За пів року Нацполіція відкрила близько 900 справ за фактом домашнього насильства.

За словами заступника голови Нацполіції Олександра Фацевича, громадяни стали дедалі менше приховувати такі факти та частіше звертатися за допомогою до правоохоронців, пише пресслужба відомства в п'ятницю, 7 серпня.

Зазначено, що в Нацполіції були створені та вже активно працюють 45 мобільних груп із протидії домашньому насильству. Водночас запланований запуск ще 50 таких груп.

Компенсація шкоди жертвам насильства: чи потрібен новий правовий механізмУ чинному законодавстві вже існують механізми компенсації матеріальної шкоди, тому варто звернути увагу на питання дотримання стандартів практики ЄСПЛ.

«Зараз вони працюють у кожному великому місті, і ми плануємо запустити такі групи в сільській місцевості. Поліцейські в складі таких груп займаються не тільки реагуванням. Їхнє завдання також - професійна консультація постраждалим від домашнього насильства та профілактика з кривдником», - зазначив він.

Фацевич підкреслив, що порівняно з минулим роком простежується системне зростання повідомлень про факти домашнього насильства.

«У цьому році поліцейські відкрили вже близько 900 кримінальних проваджень за вчинення домашнього насильства і склали понад 64 000 адміністративних протоколів», - сказав заступник глави НПУ.

Нагадаємо, в Україні за перше півріччя кількість повідомлень про домашнє насильство збільшилася на 40%.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: