В ОПУ прокоментували скандал із нардепом Юрченком

Читать на русском
Після оприлюдненого відео від НАБУ Олександр Юрченко втратив етичні підстави бути депутатом Верховної ради. Про це заявили в ОПУ.
censor.net.ua

В Офісі президента України відреагували на дії НАБУ щодо депутата від «Слуги народу» Олександра Юрченка, якого підозрюють у хабарництві.

Відповідну заяву оприлюднила пресслужба ОПУ у четвер, 17 вересня.

Зеленський зажадав від НАБУ і САП більше «посадок»Президент України Володимир Зеленський просить НАБУ, САП і Офіс Генпрокурора працювати продуктивніше і проводити більше посадок.

«Свідомо залишаємо в стороні правову складову цієї історії – не в наших повноваженнях надавати суто юридичну оцінку матеріалам кримінальних проваджень, зібраним доказам. Але констатуємо, що з політичної й моральної точок зору, враховуючи наведений НАБУ відеоматеріал, пан Юрченко втратив етичні підстави бути депутатом Верховної ради. Влада - не місце для «плюшок»», - заявили в Офісі президента.

У Зеленського позитивно оцінили діяльність НАБУ і САП, яким вдалося викрити в незаконних діях політика Ради. Також в ОПУ очікують, що зібраних доказів вистачить у суді.

«Водночас звертаємо увагу громадськості на презумпцію невинуватості: кожна особа вважається невинуватою, доки протилежне не встановлено обвинувальним вироком суду. Очікуємо, що пан Юрченко співпрацюватиме з представниками НАБУ, САП та Офісу генерального прокурора для встановлення всіх правдивих обставин цієї справи в юридичному значенні цих слів», - додали в ОПУ.

Нагадаємо, сьогодні стало відомо, що генеральний прокурор Ірина Венедіктова підписала клопотання про утримання під вартою народного депутата від «Слуги народу» Олександра Юрченка, якого підозрюють в отриманні хабара.

Раніше оголосили підозру і обрали запобіжний захід помічнику нардепа Юрченка - Івану Фіщенку.

Сам Юрченко заявив про вихід зі «Слуги народу».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: