Рік і три місяці роботи ОПУ: як команда Зеленського виконує обіцянки

Читать на русском

«Слово і діло» продовжує стежити, як президент Володимир Зеленський і його команда виконують обіцянки. За рік і три місяці роботи керівники Офісу президента виконали 43 обіцянки, провалили – 18, в процесі виконання залишається – 74.

У період з 20 липня до 20 серпня керівники ОПУ дали всього три нових обіцянки і 4 – виконали. За місяць жодного зобов'язання вони не провалили.

Керівник Офісу президента Андрій Єрмак в березні пообіцяв довести кількість ПЛР-тестів на коронавірус до 1 мільйона, і це владі вдалося. Станом на травень до України в якості гуманітарної допомоги надійшло 249 тисяч ПЛР-тестів. Наприкінці травня заступник голови ОПУ Кирило Тимошенко повідомив «Слово і діло» про ситуацію з постачаннями засобів захисту, тестів і апаратів ШВЛ зі Швейцарії: «На цей час відповідно до звітів нами поставлено 610 тисяч українських тестів, 100 тисяч корейських тестів, 150 тисяч китайських тестів, 250 тисяч китайських експрес-тестів, 1 млн китайських реагентів для ПЛР-тестування. Триває виробництво українських ПЛР-тестів». Наприкінці Міністерство охорони здоров'я повідомило, що в Україні вже проведено понад мільйон ПЛР-досліджень на коронавірус.

Заступник глави ОПУ Юлія Ковалів виконала обіцянку про те, що цього року запрацює лікувально-діагностичний комплекс дитячої спеціалізованої лікарні «Охматдит». Відкриття другої черги нового корпусу відбулося 29 липня. Він складається з шести відділень: відділення хіміотерапії онкогематологічних захворювань, відділення інтенсивної хіміотерапії, відділення хіміотерапії онкогематологічних захворювань з блоком інтенсивної терапії, відділення трансплантації кісткового мозку та інтенсивної мегадозової хіміотерапії та імунотерапії, відділення онкології з ліжками інтенсивної хіміотерапії, відділення гострої реабілітації.

Ігор Жовква обіцяв забезпечити ротацію послів у декількох європейських країнах, і з червня до серпня президент Володимир Зеленський змінив декількох послів – у Сполученому Королівстві Великої Британії та Північної Ірландії, а також в Іспанії. Обіцянка – виконана.

Усі три нових обіцянки належать Кирилу Тимошенку, який тепер опікується «Великим будівництвом». Тимошенко пообіцяв, що в Запоріжжі побудують новий міст. На цей рік він пообіцяв відремонтувати відрізок траси Київ–Харків, який проходить через Полтаву, а на наступний – забезпечити запуск ремонту Київської обхідний дороги.

Обіцянки керівників ОПУ за попередній місяць можна подивитися тут.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, скільки керівництво Офісу президента заробило в липні.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: