Хасиди повністю покинули КПП біля кордону з Білоруссю

Читать на русском
Паломники-хасиди повністю звільнили територію прикордонного посту Нові Яриловичі і попрямували відзначати свято Рош ха-Шана в міста Білорусі.
facebook.com/anton.gerashchenko.7

Паломники-хасиди звільнили територію прикордонного посту «Нові Яриловичі» і попрямували відзначати свято Рош га-Шана в Гомель, Пінськ і інші населені пункти Білорусі.

Про це повідомив заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко на своїй сторінці в Facebook, в п'ятницю, 18 вересня.

На Закарпатті та Львівщині затримали хасидівУ Закарпатській та Львівській області затримали паломників-хасидів, які хотіли незаконно перетнути український кордон.

«Паломники-хасиди повністю звільнили територію прикордонного посту Яриловичі і попрямували відзначати Новий Рік в Гомель, Пінськ і інші населені пункти Білорусі», - написав він.

Він подякував співробітникам прикордонної служби за роботу із захисту державного кордону «незважаючи на значний психологічний тиск».

За словами Геращенка, білоруській стороні залишилося тільки прибрати територію після паломників і КПП Яриловичі зможе відновити свою роботу.

Він також оприлюднив фото з купами сміття, які залишили після себе хасиди.

Нагадаємо, Україна закрила пункт пропуску на кордоні з Білоруссю через наплив хасидів.

Влада Ізраїлю закликали хасидів повертатися додому.

А 17 вересня президент Білорусі Олександр Лукашенко вирішив закрити кордон з Литвою і Польщею, а кордон з Україною «зміцнити».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: