На Закарпатті та Львівщині затримали хасидів

Читать на русском
У Закарпатській та Львівській області затримали паломників-хасидів, які хотіли незаконно перетнути український кордон.
Фото - МВС.

У Закарпатській області затримали українців, які перевозили через кордон 7 паломників-хасидів.

Як повідомляє пресслужба Міністерства внутрішніх справ, прикордонники направили повідомлення для внесення в ЄРДР за ст. 332 ККУ за незаконне переправлення осіб через державний кордон України.

Хасиди просять Зеленського дозволити відвідати УманьМіжнародний благодійний фонд імені Рабі Нахмана з Брацлава попросив президента Володимира Зеленського дозволити паломництво в Умань.

Також у Львівській області в пункті пропуску «Краківець» викрито іноземця-паломника, який вдавав з себе українця. Він надав паспорт громадянина України, проте прикордонники встановили, що документ чоловікові не належить. Насправді він виявився громадянином Австрії 1985 року народження, а свій справжній паспорт приховав під устілкою взуття.

Нагадаємо, Україна обмежила приїзд хасидів на святкування Рош га-Шана через коронавірус. Очікується, що паломників буде майже в десять разів менше, ніж торік.

16 вересня Україна закрила пункт пропуску «Нові Яриловичі» на кордоні з Білоруссю через наплив хасидів.

Проте зараз на кордоні України з Білоруссю залишаються понад тисячі паломників, що приїхали з Ізраїлю. Влада ізраїлю закликали їх повертатися додому.

Також ми писали, що до України прибули шестеро поліцейських з Ізраїлю, щоб допомагати стежити за порядком під час святкування Рош га-Шана.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: