Президент України привітав євреїв з Рош Ха-Шана

Читать на русском
Президент Володимир Зеленський привітав єврейську громаду України зі святом Рош ха-Шана - Єврейським Новим роком.
фото ОПУ

Президент Володимир Зеленський привітав єврейську громаду України зі святом Рош ха-Шана - Єврейським Новим роком.

Про це повідомляє пресслужба глави держави в п'ятницю, 18 вересня.

«Прийміть мої сердечні вітання з нагоди нового 5781 року. Для вас ці дні - завжди час для осмислення життя, самоаналізу і духовного настрою на наступний рік. Сподіваємося, що для всіх нас він буде легшим, ніж рік, що минає», - зазначив Зеленський.

Президент зазначив, що з метою збереження життя і здоров'я людей українська влада була змушена обмежити масові заходи в країні, в тому числі й частину традиційного святкування цього свята в Умані, куди намагаються прорватися паломники-хасиди.

«Але в Києві, Дніпрі, Умані, Єрусалимі, Нью-Йорку та в інших місцях планети єврейський народ молиться за мир і добробут для всього людства. Ми дякуємо всім за розуміння і взаємодію в важливих питаннях безпеки людей. Віримо, що разом ми обов'язково зможемо подолати всі виклики, які стоять перед нами та в наступному році повернутися до звичного ритму життя... Бажаю кожному з вас щасливого і солодкого Нового року», - додав Зеленський.

Нагадаємо, 16 вересня Україна закрила пункт пропуску «Нові Яриловичі» на кордоні з Білоруссю через наплив хасидів. У МВС заявили, що для паломників винятків робити не будуть.

Вчора повідомлялося, що на кордоні України з Білоруссю залишалися близько тисячі хасидів. Сьогодні їх налічували понад 1,2 тис.

При цьому МЗС України направив Білорусі ноту з клопотанням не оформляти хасидів на виїзд в Україну.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: