Хасидів до України заманили шахраї – Геращенко

Читать на русском
Хасидських паломників, які застрягли на кордоні з Білоруссю, до України заманили шахраї, які хотіли підзаробити на транспортуванні та супроводжуванні вірян.
Фото: МВС України

Паломників-хасидів, які застрягли на українсько-білоруському кордоні, ввели в оману шахраї. Вони пообіцяли іноземцям, що ті зможуть потрапити до України через Білорусь.

Про це повідомив заступник міністра внутрішніх справ Арсена Авакова Антон Геращенко.

Він зазначив, що на кордон хасидів заманили аферисти, які хотіли підзаробити на транспортуванні паломників. Вони, за словами Геращенка, «підставили» тисячі громадян Ізраїлю та інших країн.

«Хасидів ввели в оману ті, хто хотів заробити грошей на їх приїзді, на їх супроводженні. Однак ми поважаємо закони Ізраїлю та інших країн, і просимо поважати наші закони. Україна – гостинна країна, але ми нікому не дозволимо порушувати наше законодавство», - підкреслив Геращенко.

Нагадаємо, Кабінет міністрів закрив пункт пропуску Нові Яриловичі в Чернігівській області на кордоні з Білоруссю, через який хасиди намагаються потрапити в Україну всупереч карантинній забороні.

Також ми писали, що на кордоні з Україною знаходяться до двох тисяч хасидів. Як повідомлялося, в Умані коронавірус діагностували у восьми хасидів, які прибули в місто на Рош ха-Шана, шість із них знаходяться на самоізоляції.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: