Місцеві вибори: у РНБО спрогнозували складності з підрахунком голосів

Читать на русском
Для того, щоб Україна отримала членство в ЄС і НАТО, держава повинна відповідати певним критеріям, одним з яких є демократичні, вільні вибори.
фото РНБО

Процес підрахунку голосів на місцевих виборах буде вкрай складним.

Про це заявив секретар Ради національної безпеки і оборони Олексій Данілов, пише пресслужба Міністерства внутрішніх справ.

Також він зазначив, що вибори мають бути демократичними та вільними. Секретар РНБО підкреслив, що за всі роки незалежності таких складних виборів в Україні ще не було.

Він зазначив, що для того, щоб Україна отримала членство в ЄС та НАТО, держава має відповідати певним критеріям, одним із яких є демократичні, вільні вибори.

Передвиборчі програми мерів: які обіцянки вже точно проваленіЯкі обіцянки з передвиборчих програм вже провалили мери обласних центрів, розібралося Слово і діло.

«Звертаю увагу на новий адміністративний устрій і питання виборів до ОТГ, що відкриває доступ до розпорядження землею. Дуже багато кандидатів і політичних сил будуть йти на вибори з цих міркувань. Наприклад, вже сьогодні в селищі Кароліно-Бугаз Одеської області понад 19% виборців виявили бажання змінити місце голосування», - сказав Данілов і додав, що подібні аномальні процеси спостерігаються в окремих регіонах.

«Що стосується підрахунку голосів, то він буде вкрай складним і важливим. Що стосується голосування військовослужбовців і правоохоронців, які забезпечуватимуть громадський порядок під час виборів, наше завдання – надати можливість їм також проголосувати», - додав секретар РНБО.

Як раніше стало відомо, у РНБО розробляють план дій у разі спалахів коронавірусу на виборчих дільницях.

Також нагадаємо, у РНБО назвали відмінності нового перемир'я на Донбасі.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: