Місцеві вибори і COVID-19: чи будуть використовувати карантин у політичних цілях

Читать на русском
Олексій Якубінполітолог

Президент Володимир Зеленський вважає, що місцева влада, яка виступає проти посилення карантину, хоче подобатися виборцям перед місцевими виборами в Україні. У коментарі «Слово і діло» політолог Олексій Якубін зазначив, що тема карантину перед місцевими виборами стане однією з точок протистояння, тому що на місцях обмеження сприймають, як політику.

«Ми перебуваємо не у вакуумі, і люди бачать, що, наприклад, мітинги проти карантинних обмежень проходять і в інших країнах. Надходить різна інформацію: хтось ефективно протистояв, хтось – ні. У деяких країнах був жорсткий карантин, десь – узагалі не було. Люди це бачать і аналізують. Крім того, ця тема ще й політизується, бо опонентам влади вигідно говорити, що проблема в тому, що уряд запроваджує карантин. Тому ми бачимо, як частина мерів протистоїть цьому», – сказав Якубін.

Експерт додав, що реальні причини, які збурюють невдоволення напередодні місцевих виборів, також існують.

Степанов виявив порушення карантину на ринку в ЧерніговіНа ринку в Чернігові в повній мірі не дотримувався масковий режим, а близько 70% продавців носили маску на підборідді.

«Тут відіграє роль економіка. Наприклад, сфера послуг дуже важко переживає ці часи. Ми бачимо, що на місцях карантин почали сприймати, як політику, а не питання, яке пов’язане з епідемією. Мені особисто здається, що тут адаптивний карантин більш оптимальний, ніж тотальний локдаун», – наголосив Якубін.

Нагадаємо, відразу кілька областей України не згодні з посиленням карантину, а саме – із «червоною» зоною. У містах люди виходять на протести, а мери судяться з Кабміном.

Раніше протести з карантину прокоментував глава МОЗ.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: