Дата зустрічі радників «нормандської четвірки» вже призначена – Кулеба

Читать на русском
Дата зустрічі політичних радників лідерів «нормандської четвірки» щодо врегулювання ситуації на Донбасі вже визначена. Поки вона тримається в секреті.
radiosvoboda.org

Дата майбутньої зустрічі політичних радників лідерів «нормандської четвірки» щодо врегулювання на Донбасі вже визначена.

Про це заявив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба в інтерв'ю виданню «Радіо Свобода», опублікованому в суботу, 5 вересня.

Нормандський саміт у Парижі: як виконується комюніке за підсумками зустрічіНормандська четвірка зустрічалася вісім місяців тому, коли новий саміт – поки невідомо, адже прогресу по минулим домовленостям практично немає.

За його словами, дата зустрічі радників вже призначена, але поки її розголошувати не будуть.

При цьому Кулеба зазначив, що зараз є домовленість, що відразу після зустрічі радників відбудеться зустріч міністрів закордонних справ України, Німеччини, Франції та Росії.

«І вже відповідно до результатів зустрічі радників, міністрів можна буде бачити, чи виходимо ми на зустріч лідерів», - пояснив він.

Міністр додав, що немає ніяких гарантій, що під час зустрічі радників або глав МЗС вдасться домогтися якихось поступок від Росії.

«Гарантій ніяких немає, але є щоденна наполеглива праця всіх залучених до цього процесу - і президента, і керівника його офісу, і МЗС, і віце-прем'єра, міністра з реінтеграції, тобто всі, всі, всі працюють на результат», - підкреслив Кулеба.

Як відомо, в серпні зустріч радників «нормандської четвірки» перенесли.

В ОПУ повідомляли, що міністри закордонних справ «нормандської четвірки» розраховують на зустріч щодо Донбасу до 10 вересня.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: