Суд Мінська оштрафував студенток за участь в акції протесту

Читать на русском
Суд Московського району Мінська оштрафував семеро студенток за участь в акції солідарності з затриманими представниками Координаційної ради.
t.me.belteanews

Суд Московського району Мінська оштрафував семеро студенток за участь в акції солідарності з затриманими представниками Координаційної ради.

Їх звинуватили в участі в несанкціонованому масовому заході, повідомляє Naviny.by.

Як повідомляється, 9 вересня під час акції солідарності були затримані студентки Білоруського державного медичного університету (БДМУ). Дівчат повезли до РУВС Московського району, а потім їх привезли до ІТТ на Окрестіна. Всім затриманим присудили штрафи по 675 рублів кожному.

Місяць протестів у Білорусі: 4 загиблих і понад 10 тисяч затриманихПротести в Білорусі тривають вже місяць. За цей час загинули чотири людини і понад 10 тисяч були затримані.

Сьогодні в університеті студенти провели акцію солідарності із затриманими студентками. Вони зібралися в холі БДМУ з плакатами та біло-червоно-білими прапорами. Також акція солідарності відбулася біля входу до Мінського державного лінгвістичного університету.

Затриманих дівчат підтримали також Білоруський державний університет, Білоруський державний економічний університет, тощо.

Як відомо, 7 вересня білоруська опозиція заявила про викрадення Колесникової в центрі Мінська. Також родичі Колесникової заявили про її зникнення.

Раніше в коментарі «Слово і діло» військовий експерт Олег Жданов зазначив, що Україна залишилася єдиною країною, куди білоруська сторона може вивезти опозиціонерів, щоб зірвати протести.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: