У Колумбії розпочалися протести проти поліцейського свавілля

Читать на русском
Сотні людей у колумбійській Боготі вийшли на акцію протесту проти поліцейського свавілля в країні.
Фото: REUTERS/Luisa Gonzalez

У столиці Колумбії Боготі розпочалися масові акції протесту проти свавілля та застосування надмірного насильства до громадян з боку поліції.

Про це повідомляє Reuters.

Як йдеться у повідомленні, причиною демонстрацій стала загибель місцевого жителя, який помер під час затримання поліцейськими від неодноразових ударів електрошокером.

46-річний Хав’єр Ордонез разом з товаришами пив алкоголь на вулиці, порушуючи карантинні обмеження. Поліцейські, які це побачили, затримали чоловіка. Його притисли до асфальту та почали бити електрошокером. В цей час він благав зупинитися та припинити тортури.

Згодом Ордонеза доставила до поліцейського відділку, де, за словами близьких та рідних, катування продовжилися. За кілька годин він помер у лікарні.

Очільниця Боготи Клаудіа Лопес назвала це прикладом «неприйнятної жорстокості поліції». Вона заявила, що родина загиблого отримає від міста усю необхідну допомогу.

«Ми запропонуємо родині Хав’єра юридичну допомогу, щоб не лише покарати тих, хто несе безпосередню відповідальність, але і зрозуміти, як реформувати поліцію, щоб жорстокості було менше», - сказала Лопес.

Після того, як новина про загибель чоловіка поширилася містом, сотні людей зібралися біля будівлі поліцейського відділку, де тримали Ордонеза і почали трощити вікна та розмальовувати стіни.

Поліцейських, які затримували загиблого, відсторонили від роботи. Ведеться службове розслідування.

Нагадаємо, у США розпочалася нова хвиля протестів проти свавілля поліції та расової дискримінації.

У Швеції почалися заворушення після акції зі спаленням «Корану».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: