У Швеції спалахнули заворушення після акції зі спаленням Корану

Читать на русском
У шведському місті Мальме почалися вуличні заворушення після акції зі спаленням мусульманської священної книги Коран. Силовики затримали близько 20 осіб.
кадр с видео svt.se

У шведському місті Мальме почалися вуличні заворушення після акції зі спаленням мусульманської священної книги Коран. Силовики затримали близько 20 осіб. Серед постраждалих є поліцейські.

Про це в суботу, 29 серпня, повідомляє телеканал SVT.

Заворушення почалися увечері 28 серпня. Учасники акції підпалювали салюти і петарди, кидалися в поліцію камінням і підпалювали автомобільні шини зі сміттям.

Ближче до ночі ситуація загострилася. Силовики намагалися придушити заворушення. Це вдалося зробити тільки ближче до 4 ранку в суботу.

В результаті заворушень є постраждалі, в тому числі - поліцейські.

Крім того, було пошкоджено декілька поліцейських машин і як мінімум одна машина рятувальної служби. У районах, де проходили зіткнення, також згоріли кілька автомобілів, поліція поки не підтвердила, чи пов'язані ці інциденти з заворушеннями.

Всього силовики затримали близько 20 осіб.

Як утьчнюється, шведський вуличний художник Ден Пак раніше збирався провести в місті антиісламську акцію, на якій планувалося спалити Коран, загорнутий в бекон. Влада заборонила проводити акцію з міркувань безпеки.

В результаті її все одно організували члени данської правоекстремістській партії «Жорсткий курс». Спалення Корану вони зняли на відео, яке розповсюдили в соцмережах. Люди вийшли на вуличні протести.

Нагадаємо, в США через заворушення в Вісконсині президент Дональд Трамп задіяв Національну гвардію.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: