Бойовики відкрили вогонь по позиціях ЗСУ поблизу Шумів – штаб ООС

Читать на русском
У четвер, 10 вересня, о 14.15, російсько-окупаційні війська відкрили вогонь зі стрілецької зброї по українських позиціях поблизу населеного пункту Шуми.
112 Україна

У четвер, 10 вересня, о 14.15, російсько-окупаційні війська відкрили вогонь зі стрілецької зброї по українських позиціях поблизу населеного пункту Шуми.

Про це повідомляє штаб ООС у Facebook.

За інформацією штабу, обстріл був прицільним та спрямованим на ділянку, де мала пройти зустріч представників СЦКК та ОБСЄ.

«Такі дії противника засвідчують, що ворог свідомо та цілеспрямовано йде не тільки на порушення домовленостей, а й відкрито провокує українську сторону. Натомість Україна вкотре демонструє своє щире прагнення до встановлення миру, але ворог навмисно зриває будь-які спроби», - додали в штабі ООС.

Результати переговорів ТКГ: чи можливе спільне патрулювання в зоні обстрілуСпільне патрулювання сторін конфлікту неможливе на цьому етапі протікання конфлікту і до рішення виникає багато запитань, вважає експерт.

Також там відзначили, що завдяки оперативності українських розвідників, дії збройних формувань Російської Федерації були спрогнозовані завчасно, тому швидко вдалося убезпечити не тільки військовослужбовців Об’єднаних сил, а й представників СЦКК та ОБСЄ.

Раніше ЗСУ провели танкові навчання на півдні України.

Також нагадаємо, що інспектування позицій українських військових біля Шумів у Донецькій області, про яке домовилася ТКГ, сьогодні проводитися не буде. Причина - російська сторона не може визначитися зі своїми запитами і постійно їх змінює в цілях піару.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: