ЗСУ отримали пів сотні модернізованих бронемашин

Читать на русском
Миколаївський бронетанковий завод достроково виконав державне замовлення і передав ЗСУ близько 50 броньованих розвідувально-дозорних машин (БРДМ).
Фото: Укроборонпром

Миколаївський бронетанковий завод достроково виконав державне замовлення і передав ЗСУ близько 50 броньованих розвідувально-дозорних машин (БРДМ).

Про це повідомляє пресслужба «Укроборонпрому» у вівторок, 8 вересня.

Зазначено, що в процесі модернізації фахівці підприємства поліпшили тактико-технічні характеристики базової машини БРДМ-2. Зокрема, була змінена ергономіка машини за рахунок бічних люків із посиленим бронюванням, а також встановлені тепловізори та сучасні засоби зв'язку і навігації, які відповідають стандартам НАТО.

Миколаївський бронетанковий завод - одне із основних підприємств «Укроборонпрому», яке спеціалізується на ремонті та модернізації броньованої колісної техніки для ЗСУ. Згідно з постановою Кабміну від 6 листопада 2019 року №913 підприємство внесено до переліку об'єктів державної власності, має стратегічне значення для економіки та безпеки держави.

Броньована розвідувально-дозорна машина БРДМ-2 перебуває на озброєнні ЗСУ. Вона має підвищену прохідність і призначена для ведення розвідки та супроводу конвоїв. Також служить для розміщення спеціального озброєння.

Раніше ЗСУ провели спільні навчання з авіацією.

Також нагадаємо, в ЗСУ з'явилися нові емблеми і беретні знаки військової форми.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: