У Кабміні назвали сфери відповідальності віцепрем'єра з ОПК

Читать на русском
Названі питання, які входять до компетенції віцепрем'єр-міністра - міністра з питань стратегічних галузей промисловості Олега Уруського.
Фото: Facebook / Олег Уруський

Уряд визначив питання, які входять до компетенції віцепрем'єр-міністра - міністра з питань стратегічних галузей промисловості Олега Уруського.

Рішення прийняли на засіданні в середу, 9 вересня, повідомив народний депутат Олексій Гончаренко в Telegram.

Новостворене міністерство: які зміни відбудуться в галузі ОПКСтворення нового міністерства з питань ОПК може стати початком реформи галузі, в результаті якої частина підприємств може бути приватизована, вважає експерт.

Так, віце-прем'єр з ОПК буде відповідати за питання національної безпеки у військовій сфері, сферах оборони і військового будівництва в мирний час і особливий період, державної промислової політики, державної військово-промислової політики, оборонно-промислового комплексу, державного оборонного замовлення, літакобудівної галузі.

Також в його компетенції будуть питання з космічної діяльності, розвитку і експлуатації транспортної інфраструктури, технічного регулювання, промислової безпеки та охорони праці, енергетиці.

Також Уруський відповідатиме за інноваційну діяльність в стратегічних галузях промисловості, трансфери технологій, взаємодія з ООН з промислового розвитку (ЮНІДО), а також інші питання за відповідними напрямами.

Нагадаємо, в середині липня Кабмін створив Міністерство з питань стратегічних галузей промисловості. Його очолив Олег Уруський.

На цьому тижні Кабмін визначив завдання міністерства з питань ОПК.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: