В Україні зафіксували 12 порушень свободи слова в серпні

Читать на русском

12 порушень свободи слова зафіксували експерти ІМІ в Україні у серпні. 9 з них стосувалися фізичної агресії проти журналістів. З початку року ІМІ зафіксував 137 порушень свободи слова.
112-Україна

12 випадків порушень свободи слова зафіксували експерти Інституту масової інформації в Україні в серпні. Дев'ять з них стосувалися фізичної агресії проти журналістів. Такі дані дослідження «Барометр свободи слова» опублікував ІМІ на своєму сайті.

Найбільше зафіксовано порушень «перешкоджань законній журналістській діяльності» – шість випадків. Серед них – недопуски журналістів до органів місцевого самоврядування, неакредитація в Запоріжжі декількох ЗМІ на висвітлення візиту президента до регіону.

За даними дослідження, також було помічено два випадки пошкодження майна журналістів, зокрема автомобілів, в Броварах Київської області (підпал авто проєкту «Схеми») та в Черкасах.

Також зафіксовано два випадки обмеження доступу до публічної інформації, один випадок погроз і один стеження.

«Порушення зафіксовано в семи регіонах країни. Лідирує за кількістю порушень Київ (чотири), далі йдуть Запорізька та Одеська області (по два випадки), і по одному випадку зафіксовано на Львівщині, Рівненщині, Херсонщині та Черкащині. Цього місяця утиску своїх прав більше зазнали журналісти (вісім), ніж журналістки (п’ять)», – йдеться в повідомленні.

Усього з початку року ІМІ зафіксував загалом 137 порушень свободи слова, 75 випадків перешкоджання, 14 випадків побиття та 13 випадків погроз.

Нагадаємо, спікер ВР Дмитро Разумков пояснив обмеження доступу журналістів до кулуарів Ради.

Раніше в анексованому Криму зафіксували сотні випадків переслідування журналістів.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: