Спалили автомобіль програми журналістських розслідувань «Схеми» – фото

Читать на русском

Невідомі підпалили автомобіль програми журналістських розслідувань Схеми, який належить водієві програми – учаснику знімальної групи Борису Мазуру.
Фото - Natalie Sedletska Facebook

В ніч на понеділок, 17 серпня, невідомі підпалили автомобіль програми журналістських розслідувань «Схеми», який належить водієві програми – учаснику знімальної групи Борису Мазуру.

Про це повідомила головна редакторка програми Наталка Седлецька.

«Співробітнику програми розслідувань «Схеми» спалили авто. Борис Мазур – наш незмінний водій і постійний учасник знімальної групи. Це трапилось під його будинком у Броварах о пів на першу ночі, машина відновленню не підлягає», – зазначила Седлецька.

Оперативно-слідча група провела огляд місця події.

За словами Седлецької, очевидці розповіли, що перед займанням автомобіля чули «хлопок». Автомобіль спершу гасили сусіди, потім пожежники. Передня частина авто вигоріла дуже швидко.

«Слідчо-оперативна група, яка була на місці подій оглянувши авто, звернула увагу на матеріал на передньому лівому колесі, схожий на залишки запалювальної суміші. Поліцейські взяли матеріал на експертизу. Опитали сусідів, оформили заяву. Тепер у поліції - 24 години на визначення кваліфікації справи та внесення її в Єдиний реєстр досудових розслідувань», - писала редакторка програми.

Вона також вважає, що підпал пов’язаний з «професійною журналістською діяльністю».

Нагадаємо, в Україні відносний показник атак проти журналістів становить майже 2 на 100 тисяч населення. Це ставить її на шосте місце між Киргизстаном і Казахстаном серед 12 пострадянських країн за ступенем ризику для працівників ЗМІ.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: