В Івано-Франківську відкриють дитсадки і школи, незважаючи на «червону» зону

Читать на русском
Школи і дитячі сади в Івано-Франківську відновлять роботу з 14 вересня, навіть якщо місто залишиться в червоній карантинній зоні.
Фото Руслан Марцінків Facebook

Школи і дитячі садки в Івано-Франківську відновлять роботу з 14 вересня, навіть якщо місто залишиться в «червоній» карантинній зоні.

Про це заявив мер Івано-Франківська Руслан Марцінків в своєму відеозверненні у понеділок, 7 вересня.

Місцеві вибори близько: як виконує обіцянки мер Івано-Франківська Руслан МарцінківМарцінків відстояв для міста локомотиворемонтний завод та Палац Потоцьких, але профінансував втричі менше стартапів від обіцяного. До кінця каденції мер мав би добудувати міст на Пасічну та з’єднати Південний і Північний бульвари.

За його словами, двотижневі канікули школи і дитсадки Івано-Франківська ще могли собі дозволити, але після 14 вересня заклади запрацюють у звичному режимі.

«Сподіваємося, що в четвер (10 вересня - ред.) переглянуть червону зону, і з понеділка вона буде скасована. Ще раз скажу, що є чинне рішення сесії міськради, воно не оскаржене. Тому з понеділка дитсадки і школи Івано-Франківська відкриються в будь-якому випадку», - заявив мер.

Як відомо, якщо область знаходиться в «червоній» зоні, то школи зобов'язані перейти на дистанційне навчання.

Нагадаємо, в Україні оновили карантинні зони згідно з рекомендаціями МОЗ.

Влада Івано-Франківська звернулася з позовом до Окружного адміністративного суду Києва, вимагаючи визнати протиправним рішення Кабміну про внесення міста до «червоної» зони.

У МОЗ прокоментували протести щодо карантину.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: