В Івано-Франківську мають намір дозволити роботу дитсадків та шкіл і подають до суду на Кабмін

Читать на русском
В Івано-Франківську планують дозволити роботу шкіл і дитячих садків, попри те, що місто залишилося в червоній зоні карантину.
24 канал

В Івано-Франківську планують дозволити роботу шкіл і дитячих садків, попри те, що місто залишилося в «червоній зоні» карантину.

Відповідне рішення хочуть схвалити у понеділок, 7 вересня. Про це на брифінгу заявив мер Івано-Франківська Руслан Марцинків.

Роботу шкіл та дитячих садків планують дозволити з 13 вересня.

Місцеві вибори близько: як виконує обіцянки мер Івано-Франківська Руслан МарцінківМарцінків відстояв для міста локомотиворемонтний завод та Палац Потоцьких, але профінансував втричі менше стартапів від обіцяного. До кінця каденції мер мав би добудувати міст на Пасічну та з’єднати Південний і Північний бульвари.

«Ми схвалили рішення, що протягом двох тижнів у нас будуть канікули. Але довше часу, очевидно, ми не можемо працювати без дитячих садків і шкіл. Тому в понеділок чекайте відповідних рішень», - сказав Марцинків.

Також міськрада Івано-Франківська подала позов до Окружного адміністративного суду Києва на Кабінет міністрів України. У заяві заперечується потрапляння міста до «червоної зони» карантину.

«Вчора ми подали позовну заяву на Кабінет міністрів до Окружного адміністративного суду Києва. До нього приєдналися не лише міста Івано-Франківській області. Місто Тернопіль також подає до суду», - повідомив Марцинків.

Раніше в облраді Івано-Франківська зафіксували спалах коронавірусу.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: