Організаторам фінансової піраміди B2B повідомили про підозру

Читать на русском
Організатору фінансової піраміди B2B Jewelry і його співучасникам, які привласнили понад 250 млн доларів вкладників, повідомлено про підозру за трьома статтями ККУ.
Фото: radiosvoboda.org

Організатору фінансової піраміди і його співучасникам, які привласнили понад 250 млн доларів вкладників, повідомлено про підозру за трьома статтями ККУ.

Про це повідомляє пресслужба Офісу генпрокурора України у вівторок, 1 вересня.

Згідно з повідомленням, організаторів піраміди підозрюють в шахрайстві з фінансовими ресурсами, а також легалізації (відмиванні) грошових коштів, отриманих злочинним шляхом (ч. 3 ст. 28, ч. 2 ст. 222, ч. 3 ст. 209 ККУ).

За даними слідства, до організації фінансової піраміди були причетні понад 20 осіб і задіяно понад 100 підконтрольних юридичних осіб.

За час функціонування фінансової піраміди організатори, за рахунок вкладників, купили острів в Дніпровському каскаді з нерухомістю, придбали 18 елітних позашляховиків та інше майно, орієнтовною вартістю понад 250 млн. дол.

Зараз вирішується питання про обрання підозрюваним запобіжного заходу.

Нагадаємо, на минулому тижні СБУ повідомила, що заблокувала роботу фінансової піраміди, яка привласнила понад $250 млн своїх 600 000 вкладників. На фото з місця спецоперації був зафіксований магазин B2B Jewelry і сертифікати компанії.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: