Главі збанкрутілого банку «Аркада» повідомили про підозру

Читать на русском
Президенту банку Аркада повідомлено про підозру у привласненні коштів фондів фінансування будівництва житлових комплексів Еврика і Патріотика.
kyiv.gp.gov.ua

Президенту АТ АКБ «Аркада» повідомлено про підозру у привласненні коштів фондів фінансування будівництва житлових комплексів «Еврика» та «Патріотика».

Про це повідомили в пресслужбі прокуратури Києва у четвер, 3 вересня.

Збанкрутілий банк «Аркада» виставили на продажКиївський банк Аркада, який НБУ раніше визнав неплатоспроможним, виставили на продаж в рамках відкритого конкурсу.

«Під процесуальним керівництвом прокуратури міста Києва 3 вересня 2020 року повідомлено про підозру президенту АТ АКБ «АРКАДА» в привласненні грошових коштів фондів фінансування будівництва житлових комплексів «Еврика» та «Патріотика» в сумі 50 млн гривень (ч. 5 ст. 191 ККУ)», - сказано в повідомленні.

Так, під час досудового розслідування з'ясувалося, що махінацію з грошима двох фондів глава правління банку «Аркада» разом зі своїми спільниками реалізував у червні 2018 року.

Кошти були привласнені шляхом видачі кредиту і подальшого проведення операцій з використанням суб'єктів господарювання, які не пов'язані банком «Аркада» і підконтрольні безпосередньо підозрюваному.

Зараз вирішується питання про обрання підозрюваному голові банку запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою. У самому банку «Аркада», а також за місцем проживання інших підозрюваних тривають обшуки.

Нагадаємо, 25 серпня НБУ визнав київський банк «Аркада» банкрутом. При цьому в Нацбанку заявили, що більше 90% вкладників банку (понад 5 000 осіб) отримають вклади в повному обсязі.

27 серпня банк «Аркада» виставили на продаж.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: