Екс-чиновника з групи НАК «Нафтогаз» підозрюють у значній розтраті

Читать на русском
Екс-керівника товариства, засновником якого є НАК Нафтогаз, підозрюють в розтраті 1,7 млн гривень. Зокрема, чоловік виписав собі премії на загальну суму майже 1 мільйон.
фото УНІАН

Правоохоронці підозрюють екс-керівника товариства, засновником якого є НАК «Нафтогаз», в розтраті 1,7 млн ​​гривень. Чоловік виписав собі премій на загальну суму майже 1 мільйон.

Про це повідомляє пресслужба МВС України в суботу, 29 серпня.

Будівельник, підозрюваний у розтраті, отримав ще 36 мільйонів на «Стіну»Фірма Будцентр Витязь отримала ще понад 36 мільйонів гривень на Стіну, незважаючи на підозри в розтраті коштів і підроблення документів.

Як повідомляється, колишній керівник компанії, що входить до групи «Нафтогазу», безпідставно виписав премії на загальну суму 1,7 млн ​​грн, з яких майже половину - собі самому.

«Протягом 2018-2019 років, з порушенням вимог чинного законодавства, на підставі виданих ним наказів було безпідставно виплачено виробничих премій на загальну суму 1,7 млн ​​грн, з яких понад 960 тис. гривень - безпосередньо директору товариства», - сказано в повідомленні.

Поліцейські зібрали достатньо доказів причетності чиновника до розтрати і заволодіння коштами компанії, відзначили в МВС.

28 серпня колишньому чиновнику повідомили про підозру за статтею про привласнення, розтрату майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем (ч. 5 ст. 191) ККУ.

Тривають слідчі і процесуальні дії.

Нагадаємо, «Нафтогаз» у вересні підвищить ціну на газ для населення.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: