Перемир’я на Донбасі: коли можливе загострення

Читать на русском
Олег Ждановвійськовий експерт, полковник запасу

Перемир'я на Донбасі, яке почало діяти з 27 липня, відрізняється від попередніх відсутністю обстрілів з важкого озброєння і втрат серед ВСУ. У коментарі «Слово і діло» військовий експерт Олег Жданов зауважив, що російські війська можуть порушити перемир’я у вересні тому, коли розпочнеться політичний сезон, про що свідчить активне інженерне облаштування позицій.

«Я навіть можу сказати, коли вони (російські війська на Донбасі – ред.) перемир'я порушать. Це може бути у вересні, як у 1939 році, коли почалася Друга світова війна. Зараз окупаційні війська дуже інтенсивно проводять обладнання позиції в сірій зоні. Ми там поглядаємо з-за рогу, нам же заборонено вести розвідку, ось ми знаємо, що це зараз відбувається», – сказав Олег Жданов.

ОБСЄ виявила понад 260 порушень перемир'я на ДонбасіСпостерігачі СММ ОБСЄ на Донбасі з початку дії угоди про перемир'я зафіксували 262 порушення режиму припинення вогню.

Він зазначив, що ймовірність такого сценарію можлива у вересні через те, що починається політичний сезон.

«А тепер уявіть, що в цій сірій зоні з'являється підрозділ, перевдягнений в українську форму, і атакує з позиції, а там раптом виявляються, наприклад, журналісти Першого каналу. Звісно, починається повномасштабний обстріл і наступ. Це класика війни», – прокоментував військовий експерт.

Нагадаємо, режим припинення вогню був узгоджений ТКГ і почав діяти з 27 липня.

Щодоби на Донбасі фіксують 1-2 ворожих обстріли. Абсолютної тиші не було поки жодного дня.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: