Перемир’я на Донбасі: чи довго протримається режим припинення вогню

Читать на русском
Ігор Лосєввійськовий експерт

На Донбасі з початку поточної доби було зафіксовано два факти порушення режиму припинення вогню. У коментарі «Слово і діло» історик, військовий експерт Ігор Лосєв зауважив, що домовленості про перемир’я тривали близько 20 хвилин до першого порушення режиму тиші з боку росіян, тому його не можна рахувати досі активним.

«Що стосується перемир'я, то це черговий невиважений крок української влади й президента. При цьому зараз президент заявляєть про те, що Росія 4 рази обстріляла наші позиції, а ОБСЄ говорить, що 111 разів. Отже, скільки насправді? Річ у тім, що ОБСЄ фіксує всі порушення, включаючи й порушення режиму тиші з використанням стрілецької зброї, а на Банковій рахують якось по-своєму. Це провальна політика, яка веде до капітуляції», – поділився думками експерт.

Перемир’я на Донбасі: чи зупинять агресію РФ миротворціДля просування в питанні врегулювання конфлікту необхідно відстоювати ідею розміщення миротворчих сил.

Він нагадав, що за роки агресії РФ було понад 20 домовленостей про перемир'я.

Лосєв додав, що домовленості про перемир'я не пов'язані з підготовкою до зустрічей у рамках переговорних форматів і не будуть дотримуватися тривалий час.

«Росія розуміє лише мову сили. От і все. Усе інше Росія сприймає, як прояв сили, неповноцінності й привід продовжувати знущатися над своєю жертвою», – підкреслив Ігор Лосєв.

Як відомо, перемир'я було погоджено Тристоронньою контактною групою.

Нагадаємо, бойовики в понеділок, 27 липня, порушили перемир'я на Донбасі.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: