Нардеп від «Слуги народу» проголосував карткою Королевської

Читать на русском
Депутат від Слуги народу Олександр Маріковський в Раді 4 вересня проголосував за законопроект з місця нардепа від ОПЗЖ Наталії Королевської і заявив, що це сталося випадково.
itc.ua

Народний депутат від фракції «Слуга народу» Олександр Маріковський в Верховній раді проголосував за законопроект з місця нардепа від ОПЗЖ Наталії Королевської.

Ситуація сталася в залі парламенту сьогодні, 4 вересня, під час голосування за законопроект №0050.

Старт нового політичного сезону: як пройшов тиждень у РадіРобота Верховної ради восени почалася зі скандалу в Слузі народу, а також з ухвалення законопроекту про Бюро економічної безпеки.

На голосування депутата від СН Олександра Маріковського з чужого місця звернув увагу спікер Ради Дмитро Разумков.

«Пан Маріковський, а коли ви переїхали до фракції ОПЗЖ? Ну просто, щоб для інших зрозуміти. Ви карткою голосували Королівської?», - звернувся до нардепа Разумков.

На звернення спікера Ради Маріковській відповів - «я випадково». Після кілька хвилинної наради Разумков звернувся до всього парламенту для з'ясування ситуації.

Він заявив, що повторно ставити законопроект на голосування не будуть.

«У цьому залі нічого не переголосовували і переголосовувати не будемо. Наталія Королевська не голосувала, проголосували її картка, це інше питання, як це сталося. Це сталося дійсно випадково. Тому що наші народні депутати дійсно люблять переміщатися по залу. І дійсно випадково, ця людина не заперечує, це факт, не замінили картку одну на іншу», - заявив Разумков.

При цьому він попросив надати письмову заяву про те, що Наталія Королевська все ж не голосувала за даний законопроект. А всім нардепам порадив забирати з собою персональну картку, йдучи із залу ВР.

Як відомо, в січні 2020 року набув чинності новий закон про покарання за «кнопкодавство».

У червні в Раді розповіли про першу справу проти нардепа-кнопкодава.

Нагадаємо, сьогодні завершився перший пленарний тиждень четвертої сесії Ради.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: