Рада підтримала в першому читанні створення Бюро економічної безпеки

Читать на русском
Верховна рада ухвалила в першому читанні закон про створення Бюро економічної безпеки. Новий орган повинен стати єдиним, що займатиметься розслідуванням фінансових злочинів.
Фото з відкритих джерел.

У четвер, 3 вересня, Верховна рада ухвалила в першому читанні закон про створення Бюро економічної безпеки. Новий орган повинен стати єдиним, що займатиметься розслідуванням фінансових злочинів та в майбутньому замінить податкову міліцію

«За» відповідне рішення проголосували 245 депутатів.

У документі № 3087-д йдеться, що Бюро має протидіяти кримінальним правопорушенням, які негативно впливають на економіку, сприяють її тінізації, витоку капіталу та іншим негативним явищам, які уповільнюють темпи економічного зростання та загрожують національним інтересам у сфері економіки.

Бюро здійснюватиме заходи із запобігання, виявлення, припинення, розслідування та розкриття злочинів у сфері формування та використання фінансових ресурсів держави.

Максимальна кількість працівників відомства - щонайбільше 3 000 осіб.

Законопроект представив голова фінкомітету ВР Данило Гетманцев.

За його словами, передбачені законопроектом зміни до Кримінального процесуального кодексу винесено до окремого законопроекту. Окрім того, згідно з Конституцією пропонується підпорядкувати Бюро Кабінету міністрів, а не президенту, як йдеться в законопроекті.

Нагадаємо, раніше «Слово і діло» писало, про що говорили на Погоджувальній раді нардепи.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: