ВАКС оштрафував свідка в справі недекларування суддею

Читать на русском
Антикорупційний суд задовольнив клопотання Національного бюро про накладення грошового стягнення на свідка.
суддя Тетяна Карапиш

Вищий антикорупційний суд оштрафував свідка у справі можливого недостовірного декларування головою Ічнянського районного суду Чернігівської області Тетяною Карапиш через неявку на допит.

Таке рішення 19 серпня ухвалив слідчий суддя ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

Як відомо, НАБУ розслідує можливе недостовірне декларування суддею Карапиш. На думку слідства, вона заповнила та подала електронні декларації за 2017-2018 роки недостовірно, невказавши право користування її чоловіком землею. Йдеться про 14 земельних ділянок сільськогосподарського призначення загальною площею майже 45,1 га, вартістю понад 1,3 млн грн, розташованих на території Парафіївської селищної ради Ічнянського району Чернігівської області.

За даними детективів, чоловік судді вже 7 років орендує вказані земельні ділянки на підставі відповідних договорів. У межах цього провадження у детективів виникла необхідність допитати фізичну особу стосовно відомих йому обставин отримання чоловіком судді Карапиш вказаних земельних ділянок в оренду та обізнаності самої судді щодо цього факту. НАБУ 14 і 26 березня, а також 12 червня направили поштою повістки про виклик свідка, однак той не з'явився, отримавши їх.

Вивчивши клопотання, суддя його задовольнив і оштрафував свідка на 1051 грн.

Нагадаємо, НАБУ розслідує продаж землі під «Чорноморською Рів'єрою» на Одещині. Також бюро розслідує купівлю поліцією вибухотехнічних костюмів. Раніше Спеціалізована антикорупційна прокуратура повідомила, що НАБУ розслідує дві справи про незаконне збагачення.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: