НАБУ розслідує ще одну справу стосовно екснардепа «Відродження»

Читать на русском
У Національному бюро розслідують ще одне кримінальне провадження, в якому фігурує колишній член українського парламенту від депутатської групи.
Віктор Остапчук

Національне антикорупційне бюро розслідує ще одне кримінальне провадження за фактом можливого недостовірного декларування народним депутатом минулого скликання від депутатської групи «Відродження» Віктором Остапчуком.

Про це йдеться в ухвалі Вищого антикорупційного суду, повідомляє «Слово і діло».

За даними органів правопорядку, дружина екснардепа Остапчука Наталія надала понад 150 тисяч доларів позики фізичній особі зі строком повернення ще до 2018 року. Між ними був укладений договорів безвідсоткової позики. У деклараціях колишнього нардепа немає вказаної інформації про надання його дружиною позики.

У самому судовому рішенні не вказується прізвище колишнього члена Верховної ради, але, за даними журналіста «Слово і діло», йдеться саме про екснардепа Віктора Остапчука. Водночас отримувачем позову вказаний Стоянов І.І. Особа з таким ПІБ є чинним депутатом Харківської обласної ради – Стоянов Ігор Іванович.

Як відомо, раніше НАБУ розслідувало кримінальне провадження за фактом можливого недостовірного декларування Остапчуком та незаконного збагачення в минулій редакції, яке було визнано неконституційним. Тоді детективи досліджували факт недекларування за 2016 рік політиком житлового будинку в Харкові загальною площею 635 квадратних метрів, який з'явився в декларації за 2017 рік.

Нагадаємо, ВАКС призначив до розгляду справу екснардепа Дмитра Колєснікова. Також у справі НАБУ і САП ще один колишній депутат Олександр Пресман вніс заставу як запобіжний захід.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: