У Білорусі судитимуть затриманих на протестах журналістів

Читать на русском
У Білорусі затриманим журналістам, які виконували свою роботу під час протестів, пред'явлено звинувачення в участі у несанкціонованому масовому заході. Їм загрожує штраф або адмінарешт.
Фото - Tut.by.

У Мінську затриманим журналістам, які виконували свою роботу під час протестів, пред'явлено звинувачення в участі в несанкціонованому масовому заході.

Як повідомляє Onliner, мова йде про статтю 23.34 КоАП. Вона передбачає покарання у вигляді штрафу або адміністративного арешту.

Втекли від репресій: хто з публічних людей Білорусі виїхав з країниЗ Білорусі після погроз були змушені виїхати кілька журналістів, а також головна опонентка Олександра Лукашенка на виборах.

У Білоруській асоціації журналістів заявили, що такі дії влади є грубим порушення законодавства. Вони вимагають негайного звільнення з-під варти затриманих.

Шістьох журналістів доставили вчора в РУВС Жовтневого району для перевірки документів і вони залишились там на ніч.

Розгляд адміністративної справи відбудеться сьогодні в суді Жовтневого району.

Як відомо, у Мінську на площі Свободи співробітники правоохоронних органів затримали близько 20 журналістів. Серед затриманих журналісти Reuters, Associated Press, ТАСС, «Наша Ніва» і TUT.by.

Нагадаємо, 14 серпня ЦВК Білорусі оголосила офіційні результати виборів президента, згідно з якими Лукашенко набрав 80,1% голосів, тоді як Світлана Тихановська - 10,1%.

Опозиція та громадськість не визнали результати ЦВК, через що в Білорусі тривають протести.

Правоохоронці практично щодня затримують десятки мітингувальників, до яких потім застосовують тортури і тиск. Відразу після виборів з країни була змушена виїхати головна опонентка Олександра Лукашенка – Світлана Тихановська. Крім того, після погроз Білорусь покинули кілька журналістів і діячів культури. «Слово і діло» вивчило, куди їдуть від репресій публічні білоруси.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: