На акції протесту в Мінську білоруські силовики затримали майже півтори сотні людей

Читать на русском
Сьогодні в Мінську пройшла найбільша в історії Білорусі акція протесту. Силовики затримали майже півтори сотні протестувальників.
Фото: tut.by

Кількість затриманих в Мінську протестувальників зросла до 140 осіб. Усі вони звинувачуються в участі у несанкціонованих акціях протесту.

Про це у коментарі ТАСС повідомила прессекретарка білоруського МВС Ольга Чемоданова.

Вона зазначила, що усі затримання відбулися в рамках адміністративного процесу.

Затримання відбуваються також і в інших містах країни, повідомляє білоруський правозахисний центр «Весна». За їх даними, в регіонах силовики затримали близько двох десятків протестувальників, серед яких і декілька журналістів.

Нагадаємо, сьогодні у Мінську пройшла наймасовіша в історії країни акція протесту – «Марш миру і незалежності». Сотні тисяч білорусів сьогодні вийшли на вулицю, щоб «привітати» Президента Олександра Лукашенка з Днем народження.

У відповідь на це, силовики почали стягувати до площі Незалежності, на якій проходила акція, спецтехніку та автозаки. Вулиці міста в посиленому режимі патрулювали працівники міліції.

Протести в Білоруси тривають з 9 серпня. Білоруси щовечора виходять на вулицю, вимагаючи відставки Олександра Лукашенка та проведення в країні чесних президентських виборів. Люди не згодні з офіційними результатами, які оголосила білоруська ЦВК. Згідно з ними, Олександр Лукашенко набрав 80,1% голосів, тоді як Світлана Тихановська - 10,1%.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: