Стефанчук не виключає відставки двох міністрів

Читать на русском
Перший заступник голови ВР Руслан Стефанчук розповів, що Міністр економіки Ігор Петрашко і голова Мінфіну Сергій Марченко  можуть бути відправлені у відставку.
Фото - УНІАН.

Перший заступник голови Верховної ради Руслан Стефанчук розповів, що Міністр економіки Ігор Петрашко і голова Мінфіну Сергій Марченко найближчим часом можуть бути відправлені у відставку.

Про це він сказав у ефірі «Україна 24».

Кадрові ротації та відставки: які зміни очікуються у роботі Кабміну восени-2020Останні півроку Кабмін працює у постійному антикризовому режимі. Втім, Верховна рада не надто сприяє законодавчим ініціативам уряду. Чи налагодиться співпраця восени та коли чекати кадрових ротацій – прогнозував політолог Олександр Радчук.

«Я думаю, що така ситуація назріває, а чи буде вона втілена, то вона буде залежати від того, наскільки якісні буду показники... Це переважна більшість економічного блоку... Економічний блок у нас представлений міністром економіки й фінансів. Я думаю, що в першу чергу йдеться саме про цих осіб», - сказав Стефанчук на питання ведучого.

Він уточнив, що кадрові висновки будуть робити після 15 вересня. Рішення залежатиме від ефективності роботи над проєктом держбюджету та новими підходами щодо подолання наслідків, спричинених COVID-19.

Нагадаємо, Ігоря Петрашко призначили на посаду Міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства 17 березня. Сергій Марченко займає посаду міністра фінансів з 30 березня.

Раніше віцеспікер Верховної ради України Руслан Стефанчук заявив, що передвиборна програма президента за перший рік при владі виконана вже на 20%.

Також «Слово і діло» запустило новий проєкт Politkarma для відстеження виконання програм президентів, політичних партій, урядів і мерів. Уже можна перевірити, на скільки відсотків той чи інший політик (партія, уряд) виконали свою програму, і дізнатися подробиці.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: