Стефанчук заявив, що програма Зеленського виконана на 20%: цифра завищена більш ніж вдвічі

Читать на русском
Програма Володимира Зеленського за рік виконана на 8 відсотків, а не на 20, як заявив віцеспікер Руслан Стефанчук.

Віцеспікер Верховної ради України Руслан Стефанчук заявив, що передвиборна програма президента за перший рік при владі виконана вже на 20%. Однак ці цифри не відповідають дійсності.

«Якщо взяти п'ятирічну програму президента за основними пунктами, які він озвучував, то ми порахували, що близько 20% тих обіцянок, які він зробив – це питання зняття недоторканності, відповідальності за кнопкодавство тощо – він уже виконав», – сказав Стефанчук в ефірі каналу «Україна 24».

За даними «Слово і діло» з програми Володимира Зеленського поки виконано тільки 6 обіцянок з 71, тобто всього лише 8%. Також президент провалив з програми дві обіцянки, 63 – в процесі виконання.

Так, Зеленський виконав обіцянки сприяти розвитку цифрової грамотності населення, запровадити відкриті списки на виборах до парламенту і місцевих рад, підготувати законопроекти «Про відкликання народного депутата» та «Про імпічмент президента України», ввести матеріальне заохочення для викривачів корупції.

Нагадаємо, в річницю другого туру президентських виборів «Слово і діло» проаналізувало передвиборчу програму Володимира Зеленського. Ми розділили програмні обіцянки на групи (по тематиці) і подивилися, чи є прогрес в їх виконанні.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: